måndag 24 december 2018

Adventskalender Lucka 24

Vår adventskalender slutar med en spännande äventyrsberättelse. Samla hela familjen och njut tillsammans av denna makalösa berättelse som kommer att bli en högläsningssuccé. Glöm inte att titta noga på de fina illustrationerna som är mycket detaljrika. Det är Jakob Wegelius som står för både ord och bild.
Gorillan Sally Jones  är en av huvudpersonerna och den stora hjälten i den här berättelsen.Mördarens apa är en fristående fortsättning på Legenden om Sally Jones. Båda böckerna har fått Augustpriset och Mördarens apa har även erhållit Nordiska rådets pris.
Sally Jones bästa vän är Chiefen, bokens andre huvudperson. De har båda blivit lurade in i en skum smuggelhistoria och Chiefen blir oskyldigt anklagad och dömd för ett påstått mord.
 Sally Jones får kämpa hårt, för att inte själv bli bragt om livet och försöka rentvå sin trogne vän. Det är fantastisk berättelse som för läsaren in i skumma hamnkvarter, över oceanerna och till en indisk Maharadjas hov och mycket mycket mer.
Drama för unga på Sveriges Radio har gjort en dramatisering av berättelsen i tio delar som du kan lyssna till här. 
Det är två helt olika upplevelser att läsa boken och att lyssna till dramatiseringen. Jag rekommenderar er att göra båda delar.
Alla vi skolbibliotekarier i Kävlinge kommun vill passa på att önska er en riktigt God Jul med många läsupplevelser. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.