torsdag 6 december 2018

Adventskalender Lucka 6


Tre berättelser om äventyr och ovanliga förvecklingar på julafton.
Den här boken, som egentligen består av tre noveller, har blivit något av en julklassiker.
Berättelserna Jubilee-expressen, Cheerleaderstormen och Grisarnas skyddshelgon är fristående men utspelar sig vid samma tidpunkt. Personerna och platserna återkommer i de olika historierna.
Författarna, John Greene, Maureen Johnson och Lauren Myracle, är samtliga bästsäljande författare från USA.

Grundhistorien är att ett tåg fastnar i snökaos i den lilla staden Gracetown i USA. Med på tåget finns flera olika passagerare och vi får i de olika berättelserna följa några av dem samtidigt som de ”touchar” varandras historier.
Utanför där tåget stannat ligger en stor igensnöad motorväg och på andra sidan motorvägen finns en cafe -och våffelrestaurang. Historierna knyts ihop av snökaoset, tågförseningen och våffelrestaurangen.

Personerna som historierna kretsar kring är dels ett gäng cheerleaders på hemväg från en tävling.
Dels Jubilee, vars föräldrar precis hamnat i fängelse på grund av ett missförstånd i en butik och därför fått henne att åka till sina morföräldrar i Florida. Jubilee ger sig ut i snön för att ta sig till våffelhuset och möter på vägen en förtjusande kille. Övriga cheerleadergänget tar sig sedan till samma våffelhus där killen i kassan då bjuder in sina kompisar till cafeet. Kvällen får därmed en helt ny vändning...

Till sist handlar det om Addie som gjort slut med sin pojkvän Jeb och nu ångrar sig. Med hjälp av uppmuntrande tjejkompisar, en såld minigris, en peppande pensionär på Starbucks och frisyrbyte försöker hon vinna tillbaka Jeb...

En riktigt mysig feelgood-bok i juletid <3Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.