tisdag 4 december 2018

Adventskalender Lucka 4

Okej, vi är redan några dagar in i december och det här är en adventskalenderbok med ett kapitel om dagen hela december, men ni hinner nog ikapp.
Tomtespelet handlar om 11-åriga Michael som älskar att spela dataspel med sin kompis Arvid, men egentligen inte gör så mycket annat på sin fritid. Några dagar före 1 december går han ner på stan tillsammans med Arvid för att kolla in julmarknaden och då ser han ett bord med en mycket tomtelik person bakom. På bordet ligger inga tovade tomtenissar, inget ätbart, inga lottringar och lotterivinster. Överhuvudtaget ser det inte alls ut som de andra marknadsstånden. Michael blir nyfiken och går fram. Det visar sig vara ett spel. Deltagarna lämnar namn och nummer och har chans att vinna ett pris om de gör den uppgift som de får via sms på eftermiddagen varje dag under december. Det är inga stora saker, utan kan handla om att baka pepparkakor, skicka ett julkort, laga tomtegröt eller göra något snällt för någon. Varje kväll kommer sedan ett svar med Michales ranking i tävlingen, och ibland en kommentar till hur han löst uppgiften. Michael försöker verkligen göra sitt bästa varje gång och inte alltid lösa uppgiften på enklaste sätt, men blir alltmer fundersam till hur tomten/tävlingsledaren kan veta så mycket om honom och hur han löst uppgifterna.
Tomtespelet måste hållas hemligt, men samtidigt engageras hela familjen i Michaels uppdrag, och de får en december som verkligen är full av mysiga julförberedelser och -aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.