lördag 1 december 2018

Adventskalender Lucka 1

Om du vill känna riktig julstämning via en bok så är Snöstorm och kanelhjärtan den perfekta boken i advent! Du kommer att känna doften av kanel, saffran och julmys. Du kommer att se vintriga vägar med snötyngda träd och buskar framför dig när du läser boken.


Snöstorm och kanelhjärtan är en bok som består av fyra berättelser. Berättelserna kan läsas fristående men de hänger ihop eftersom alla fyra berättelserna utspelar sig i samma samhälle under samma dygn, julaftonsdygnet. Ramberättelsen är att en långtradare (Postnord?) är på väg in till samhället med en massa julpaket. Det är glashalt på vägen, långtradaren välter och en förfärlig olycka sker. Bilolyckan gör att vägen blockeras och bilarna blir stående och kommer inte vidare.

I de fyra berättelserna möter vi ungdomarna Ellie, Noel, Appi, Daniel och Kalle och deras familjer. Det är snart jul men alla känner inte någon julstämning eller vill ens fira jul.

Appi går och väntar på en leverans med en balklänning. Klänningen är försenad och Appi är orolig. Tänk om klänningen inte kommer? Hon har betalat i förskott och har varken pengar till eller tid för att köpa en annan klänning.

Daniel bestämmer sig för att köra till Stockholm och fira jul med pappa istället. Han vill inte vara kvar i samhället där hans mamma valde att börja ett nytt liv. Ingen tänker på vad han, Daniel, vill egentligen.

Boken Snöstorm och kanelhjärta av Johansson, Gesén, Lagerqvist och Tillberg är en bra inledning på adventstiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.