fredag 7 december 2018

Adventskalender Lucka 7

Nattsköterskan handlar om Markus som vikarierar som sjukvårdsbiträde på nätterna på olika sjukhus. En gråmulen natt är Markus på ett gammalt och nedslitet sjukhus i Stockholm. Avdelningssköterskan Åsa möter Markus när han kommer. Helt kort berättar hon om patienterna och arbetet men hon har bråttom att gå av sitt skift och att komma iväg hemåt. Hon säger att ordinarie nattsköterska är på väg och kommer att hjälpa Markus under natten.

Åsa ger sig iväg och det är lugnt på avdelningen. Markus häller upp en kopp kaffe och sätter sig tillrätta i en fåtölj i personalrummet. Då ringer nattklockan på sal elva. Markus går dit, det är Holger som har ringt och han sitter upp i sängen och är orolig när Markus kommer.
"Hon var här" säger Holger
"Vem" frågar Markus
"Den vita ängeln" fortsätter Holger "Hon har kommit för att hämta mig"
Markus lugnar Holger så gott han kan och går tillbaka till personalrummet.

Snart kommer nattsköterskan Ellen och natten fortsätter. När nattklockan på elvan åter börjar lysa går Markus dit. En annan sjuksköterska, Tuula, är där. Markus tycker det är konstigt, det skulle ju bara vara en nattsköterska på avdelningen under natten.

Tuula berättar för Markus att Holger tyvärr har avlidit...

Nattsköterskan är en av sju skräcknoveller  (med sju olika författare) i boken Höstväsen, skräckberättelser. Novellerna är spännande och befinner sig alla i gränslandet mellan vår verklighet och en annan skräckfylld värld. Något för högläsning i familjen under adventstiden eller jullovet kanske?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.