söndag 9 december 2018

Adventskalender, Lucka 9

Julen är hotad! Någon eller några förstör julgranar och russin blir till harlortar i glöggen. Pepparkaksdegar och paket försvinner. Lina och Peppar måste ta reda på vad det är som händer och de måste rädda julen!
Den här boken "Uppdrag: Rädda julen! av Cecilia Rhis, är en bok i serien "Hemliga boken för äventyrare"

Linas farmor är Äventyrare. Nu liggerhon på sjukhus i Ryssland , hon har brutit båda benen och en arm. Hon skickar hon ett brev till Lina , där det står :
"Uppdrag: Rädda julen!
Ta reda på vilka det är som bråkar här i byn och varför. Luska ut hur farliga de är och hur man aktar sig bäst. Försök göra så att de slutar förstöra julen. Leta i skogen på andra sidan Lyckebyån – där brukar mystiska saker hända om natten. I nödfall kan ni blåsa i visselpipan för att få hjälp. Men akta er för att blåsa i onödan!
Lycka till!

Farmor har även skickat sin älva(eller egentligen en tolva), som heter Peppar, för att hjälpa Lina med uppdraget att Rädda Julen! Det behövs. Det lyckas inte med någonting när mamma och Lina försöker ordna jul, Pepparkaksdegen smakar illa, trappan är såpad , så man halkar, julklappar försvinner och julsångerna låter förskräckligt illa.
Lina och Peppar ger sig iväg ut i skogen för att ta reda på vem som ställer till det med julen. De stöter ihop med ett helt gäng av julförstörare, nämligen gårdstomtar, vättar och ännu värre, världens bråkigaste troll, Tacklarna, alltid ute för att bråka. Deras ledare är Skogsbländan.

Julvättarna, som brukar se till att det blir jul, strör glitter på grannarna och så, har blivit trötta på att människorna är så otacksamma mot dem. Inte ens en skvätt sur mjölk får vi, säger Julvättan, inte ens en strumpa med hål i. Därför har vi beslutat oss för att hämnas. 

Nu måste Lina och Peppar försöka stoppa det här, annars blir det ju inte jul!
Läs om hur de gör! En rolig, spännande och annorlunda julbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.