tisdag 11 april 2017

Thomas Halling på besök på Söderparkskolan

Thomas Halling var på Söderparkskolan i fredags!
Det var fredagen den 7 april, sista fredagen inför påsklovet, som två 6:or fick träffa författaren Thomas Halling. På schemat stod skrivarworkshops och det var ett gäng förväntansfulla 6:or som mötte författaren på morgonen.


Inför besöket har jag och 6:orna haft högläsning ur Hallings bok: Eddie 12 och hon som heter Elsa / Elsa 12 och han som heter Eddie, för att börja lära känna Hallings författarskap och skrivande.

Eleverna tyckte att boken var väldigt spännande. Boken har dessutom en speciell utformning då den är delad i två delar: från början av boken så handlar den om Eddie som är 12 år. Men, den går också att vända upp och ner och läsa bakifrån. Då handlar den om Elsa som är 12 år. Här på Biblioteksbubbel går det att läsa mer om boken.


Under timmen som gick med Thomas Halling fick eleverna pröva på hur skrivande, fantiserande och berättande kan gå till på ett otroligt spännande och medryckande vis.


Halling berättade ur sin bok Dennis kamp och ledde eleverna in i berättelsen på ett fantastiskt engagerande vis.

Eleverna sögs in i handlingen genom Hallings berättande! Han fick eleverna att engagerat diskutera berättelsen med varandra, de funderade över vad som kunde hända här näst, pratade om det som hände och vad de tyckte om det. De funderade över olika val som karaktärerna hamnade i och vad olika händelser ledde till.

Så småningom var det dags för eleverna att skriva själva. Och oj vad de skrev. De skrev så att pennorna glödde. Det var en helt fantastisk syn och det var så kul att se hur eleverna själva blev författare denna dag.


Stort tack till Thomas Halling som hade möjlighet att komma till skolan och på ett sådant fantastiskt engagerande sätt ledde dessa skrivarworkshops med 6:orna på Söderpark. Det kändes verkligen roligt att eleverna fick möjlighet till att pröva skrivande tillsammans med Thomas Halling på detta sätt.


Efter besöket blev jag som skolbibliotekarie nästan nedsprungen av elever som ville reservera Thomas Hallings böcker. Underbart! Också kul att se hur skrivande och läsning kan kopplas ihop med varandra och se all inspiration och kreativitet flöda.


Det var tack vare Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta som författarbesöket med skrivarworkshops möjliggjordes. Färs och Frosta ger bidrag till olika skolprojekt och denna gång hade alltså turen kommit till Söderparkskolan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar