måndag 10 april 2017

I monstrens rike 2

Lov betyder lästid och idag har jag läst andra delen av I monstrens rike: Jakten på Nattstjärnan. Jag läste och skrev om den första boken i somras.

Saga är tillbaka i slottet hos sina föräldrar och Ulrik och nu bor även Ärla, Judit och Mickel här. Monstren som hölls infrusna har tinat, men det visade sig att Sagas kraft håller dem tama och snälla. men allt är inte underbart i slottet. Härskaren finns där ute och han vill att alla med trollkrafter ska förgöras, Sagas familj ligger risigt till. Men medan Ärla vill ha krig tycker Sagas föräldrar att det är bättre att bara hålla sig undan och gömma sig i slottet i skogen. När plötsligt en mekanisk insekt kommer flygande och exploderar mitt ibland dem, och sårar Ulrik allvarligt, inser alla att de inte är säkra. Ärla har berättat om Nattstjärnan som är det enda vapen som biter på Härskaren och Saga ger sig av tillsammans med Judit och Mickel för att försöka hitta vad det nu är. Men att leta efter något, som en inte vet vad det är, med en fiende som Härskaren visar sig vara svårare än Saga hade kunnat tänka.
Jakten på Nattstjärnan är spännande, det vore lögn att säga något annat, men det känns också som en mittemellanbok. Jag skulle gissa att upplösningen, slutstriden om en så vill, kommer i nästa bok. Det är lite transportsträcka emellanåt, även om det är en ganska spännande transportsträcka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar