torsdag 2 februari 2017

Warriors Del ett- Ut i det vilda

Rost är en röd och vacker tamkatt som lever ett ganska behagligt och  bekymmersfritt liv. Han får mat i skålen och hans människor kelar med honom. På ytan verkar allt bara bra. Men när Rost sover drömmer han om att få jaga möss, om att få känna vinden i sin päls och om att få känna sig fri. En av kattkompisarna på gatan har blivit lat och orkeslös efter att hans människor, tvåbeningarna, låtit honom besöka "skäraren". Rost är rädd för att gå samma öde till mötes.
En dag när han är ute och går så vidgar han sin runda och går in på ett område som han tidigare inte varit på. Där möter han Gråtass, en katt som är krigarlärling i Åskklanen. Gråtass är ganska kaxig mot Rost och hånar honom för att han är en "tamkatt"- alltså ingen riktig katt! Rost är tuff och försvarar sig mot Gråtass. Vad ingen av dem vet är att ledaren för Åskklanen betraktar dem på avstånd och att hon blir väldigt imponerad av Rost. Efter uppgörelsen får han ett erbjudande, eller en utmaning, om att gå med i Åskklanen!
Men har Rost vad som krävs för att leva ute i det vilda? Hur ska det gå för honom?
Det är början på ett helt nytt liv för Rost och startskottet på serien Warriors som handlar om krigarkatter. 

I generationer har de fyra kattklanerna(Åskklanen, Flodklanen, Skuggklanen och Stjärnklanen) delat upp skogen enligt lagarna som deras förfäder en gång stiftat. Men tiderna förändras och alla respekterar inte längre kodexen som styr krigarkatternas liv. Samtidigt blir den lömska Skuggklanen alltmer aggressiv och stolta krigare dör i de våldsamma striderna mellan klanerna. Rost kastas rakt in i striderna och det är mycket spännande!

Är du sugen på en spännande och annorlunda serie som innehåller mycket action? Då ska du läsa Warriors! 


Warriors. Ut i det vilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar