tisdag 14 februari 2017

Valentinetips! När jag lät dig gå

Idag "Kärleksbombar" vi bloggen. Här kommer mitt Valentineboktips:

När jag lät dig gå är fortsättningen på Om jag stannar, boken som blev film för några år sedan. Det är Gayle Forman som skrivit dessa böcker som handlar om stor sorg men också om stark kärlek.

I den första boken Om jag stannar råkar Mia och hennes familj ut för en förfärlig bilolycka. Mias bror och föräldrar överlever inte olyckan och Mia själv ligger länge och svävar mellan liv och död. Mias kille Adam vakar vid hennes sjukbädd.

Nästa bok När jag lät dig gå börjar tre år efter trafikolyckan. Mia och Adam har gått vidare med sina liv. Mia har flyttat till New York och går på den kända musikskolan Julliard, hon är en mycket duktig cellist. Adam har också satsat på musiken med då som popartist, han reser världen runt och han och hans band är numera superkändisar. Mia och Adam är inte längre tillsammans, de har inte haft någon kontakt alls med varandra sedan Mia flyttade iväg.

När boken börjar befinner sig Adam i New York med sitt band och går runt på stan och hoppas att ingen ska känna igen honom. Han mår inte speciellt bra. Kändisskapet har gjort honom både klaustrofobisk och osäker på sig själv och på sin omgivning. När Adam går förbi Carnegie Hall ser Adam plötsligt en stor bild på Mia. Tydligen ska Mia ha en cellokonsert på Carnegie Hall samma kväll och Adam är precis utanför. Han går in, köper biljett till kvällens konsert med Mia och sjunker ner i konsertfåtöljen. Efter konserten ber Mia via en anställd på Carnegie Adam att komma till hennes loge. Mia och Adam träffas nu en kort stund för första gången på flera år.

De finns mycket att säga mellan ungdomarna men inte så mycket blir sagt. Adam säger hejdå till Mia och ger sig iväg efter en kort stund. Han ångrar att han överhuvudtaget gick på konserten. Mia tillhör hans förflutna. Nu ska ha gå vidare med sitt liv och sin karriär.

När jag lät dig gå och Om jag stannar finns både på svenska och engelska på Tolvåkerskolan. De är populära böcker bland tonåringarna. Om du vill läsa böckerna på engelska så heter de If I stay och Where she went.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar