tisdag 14 februari 2017

Kärlek!

Kärlek kan vara så mycket, och på olika vis! När jag funderade på vilken bok jag skulle tipsa om idag, på Alla Hjärtans Dag, så bestämde jag mig ändå för den kärlek som får två människor att vilja tillbringa tiden i varandras sällskap, inte den kärlek som en känner för sin familj eller sina vänner.

Helena

Boken "Helena" är första delen i en trilogi som heter "Starcrossed" och är skriven av Josephine Angelini.

Den handlar om den nästan överjordiskt vackra, men paniskt blyga Helena Hamilton. Hon bor med sin pappa på en liten ö utanför Nantuckets kust, mamman lämnade familjen när Helena bara var en liten baby. Eftersom att Helena är så blyg så har hon bara en vän, Claire, och ett brinnande intresse för löpning. Hon är nästan löjligt bra på löpning, och behöver inte anstränga sig så fasligt mycket för att vinna, och slå det ena rekordet efter det andra.
Livet är som det ska ända tills första dagen på höstterminen då det börjar tre nya elever i klassen, Lucas, Jason och Ariadne Delos. Helena mår inget vidare, det är ovanligt varmt, klibbigt och lärarna är på henne om att hon borde ta extra kurser, satsa mer på löpningen osv tills Helena tror att huvudet ska sprängas av en fruktansvärd huvudvärk. Men det värsta har inte ens hänt än, för när hon väl träffar Lucas Delos så överväldigas hon av ett hat så starkt att hon skulle kunna döda honom där och då!

Efterhand som historien fortgår så visar det sig att de båda har kopplingar till den största kärlekshistorien i historien, den mellan den sköna Helena och Paris, prins av Troja...

Del två heter "Hades" och del 3 heter "Nemisis"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar