tisdag 28 januari 2020

Time to read!

Igår kom en stor beställning med böcker, varav många av dem var på engelska. Så här kommer några tips på bokserier och serier ni nu kan låna på bibblan. 

Dog man - Dav Pilkey
I dessa seriealbum får vi träffa Dog man - hälften hund, hälften polis och helt och hållet en hjälte. Följ med på olika äventyr där han måste gräva efter sanningen och jaga såväl skurkar som ekorrar. Böckerna har samma knasiga humor som Kapten kalsong, där Dog man förekommer som huvudpersonernas egenskrivna serie. Bra för dem som vill börja träna sin engelska. 

The bad guys - Aaron Blabey
Herr varg är trött på att ses som en elak kille så han bestämmer sig för att bli god. Han tvingar också sina vänner Herr haj, Herr piraja och Herr orm och tillsammans försöker de göra goda gärningar. Fast det går inte alltid riktigt så bra som de hade hoppats. Lätta och roliga böcker! (ps. De finns också på svenska, fast då kallas de för tuffa gänget)CatStronauts - Drew Brockington
Precis som namnet kanske hintar om handlar dessa seriealbum om astronautkatter. I de olika böckerna får vi läsa om kapten Meowser och hans team när de utför olika uppdrag så som att landa på månen, rädda en rymdstation och vara först till Mars. Böckerna innehåller både humor, spänning och vetenskap. Passar för de som kommit en liten bit i sin läsning. 

Pokémon adventures - Hidenori Kusaka 
Med släppet av Pokémon go fick franchisen många att lämna soffan och gå ut och fånga monster. Nu har du ett alternativ ifall vädret inte tillåter eller du bara vill mysa med en spännande manga. I böckerna får vi träffa Red under hans resa där han inte bara vill fånga alla pokémon, utan också bli deras vän. Kommer han lyckas?

Survivors - Erin Hunter 
Om ditt barn läst Warriors serien kanske namnet Erin Hunter känns bekant. Lucky har alltid varit en ensamvarg, men när en olycka skakar om världen blir han ensam och måste nu förlita sig på andra hundar. Men det finns många faror för en hund i denna nya värld. Spännande och lite utmanande för de som har kommit en bit i sin läsning på engelska. Pssst! Warriors finns också att låna på engelska om katter är mer din grej. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.