onsdag 15 januari 2020

När månen glömde

En dag är månen borta. Människorna tittar upp mot himlen men ingenstans är den. Månen har blivit så rädd för att flyga att den har fallit ner på jorden.

En pojke hittar den lilla månen och springer hem med den. Månen kommer inte ihåg vad den brukar göra. Pojken stoppar om månen och lyser på den med en lampa.

Människorna saknar månen, varken vetenskapsmännen eller kungen vet var den är eller hur de kan hitta månen. De skapar nya konstgjorda månar som människorna har i sina hus och hänger upp i träden men inget är som den riktiga månen. Människorna är ledsna och rädda.

Pojken som har den riktiga månen förstår att månen är rädd, rädd för att flyga. Sakta, sakta, sakta lär pojken månen att flyga igen.

En liten bit i taget.

När månen glömde är en mycket vacker och poetisk saga om en pojke som hjälper månen att komma över sina rädslor. Eller är det kanske sig själv eller alla ledsna, vilsna och osäkra människor han hjälper och visar tillrätta?

Text och bild är gjord av Jimmy Liao. Jimmy Liao bor i Taiwan och har nominerats till Alma-priset flera gånger. Hoppas han får priset, denna lilla berättelse är en riktig pärla. Läs den!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.