tisdag 21 januari 2020

Beställningarna börjar trilla in

Nu börjar de första beställningarna trilla in här på Skönadalskolan. Både Tussen och jag dök ned i lådan för att se vilka böcker som hade kommit. Det var glädjande besked för hästtokiga, fantasyälskarna och de som vill läsa om fotbollsspelare på engelska.

Tussen tog tag i Pappas långa ben av Nadine Brun-Cosme där en pappa ska lämna av sin son på förskolan men det är trubbel med bilen. Sonen undrar hur pappa ska kunna hämta honom, tänk om bilen inte startar? Pappa kommer sedan på flera spännande och roliga sätt han kan hämta sin son. Men tänk om de inte heller funkar?


Jag själv fastnade för dessa två:

"Bara fem minuter till" säger pappa. Han tror inte att fem minuter är lång tid. Men han har fel. Fem minuter är länge.
Pappa har så dålig koll på tiden. En timme är inte alls lång tid när man leker och tio minuter är lång tid om man är hungrig. En fantastisk bilderbok om hur små barn kan uppfatta tiden helt annorlunda från en vuxen men också om relationen mellan en ensamstående pappa och hans barn. 

                                              Bara fem minuter till

Är poesi och rim om fisar något som saknats i ditt liv? Då kan du vara lugn, Fisens liv är här. Roliga dikter om olika fisars liv skrivna av Malin Klingenberg med grafiska illustrationer av Sanna Mander. 

Pruttar som lever om natten har tråkigt 
så några får för sig att göra något bråkigt
att krascha en dröm med en lukt av kloak
att avbryta sömnen med buller och brak

                                                    Fisens liv

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.