måndag 20 januari 2020

Lättlästa hästböcker

Från sju till fjorton årsålder, läste jag nog alla hästböcker, som fanns att få tag i. Sedan följde en mycket lång period i mitt liv, då jag inte läste några hästböcker alls. Därför är det extra roligt att återknyta till hästboksläsandet nu. Under julledigheten läste jag fyra olika hästböcker., bl a läste jag två böcker i en ny lättläst hästserie ifrån Hegas förlag. Åskvind och Månstorm
. De utspelar sig båda i USA och är skrivna av Jenny Oldfield. Dessa böcker är lättlästa och spännande, men förhållandena på en stor farm ( som översättaren valt att kalla det även på svenska), kan kanske vara svåra att översätta till svensk "ridskolevardag", tänk Siggeböckerna. Men å andra sidan kan det vara väldigt spännande att läsa om ett liv där "att rida ut", innebär en tur ut i Klippiga bergen.

I boken Månstorm är Anna och Lee  bästa vänner. De bor i Colorado, i USA och de är båda uppväxta på stora gårdar eller farmar, som det heter i boken. På farmen , där Anna bor,  föder de upp hästar. Anna har en egen häst, som heter Månstorm. Lee har en häst som heter Dunder. Tillsammans rider de ofta ut på långa, spännande turer i bergen.

Annas mamma blir sjuk och måste opereras. För att få pengar till operationen, kommer de att bli tvungna att sälja några av hästarna på gården. Månstorm är den finaste hästen , kanske måste pappa sälja honom, tänker Anna. Tillsammans med Lee, gör hon upp en plan. Lättläst bok,  med svartvita illustrationer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.