onsdag 31 oktober 2018

Ord i djupaste blått

Rachel och Henry bor i Gracetown och var under många år allra, allra bästa vänner. De delar allt, förstår varandra och har väldigt kul ihop. Dagen innan de ska skiljas åt eftersom Rachel flyttar med sin mamma och sin bror skriver Rachel ett kärleksbrev till Henry. Brevet gömmer hon i Henrys favoritbok i den bokhandel som Henrys familj äger och där Henry jobbar extra.

Sedan flyttar Rachel och hon får aldrig någonsin en kommentar från Henry om brevet. Henry hör av sig men det är inte som vanligt längre och efter ett tag slutar Rachel att höra av sig till sin bästa vän. Hon känner sig enbart dum för att hon avslutade deras vänskap med att skriva ett kärleksbrev.

Tre år går och Rachel är med om det värsta som kan hända. Hennes älskade bror Cal dör. Han drunknar under en simtur i havet. Rachel förstår inte hur hon ska orka gå vidare. Hon klarar inte skolan längre utan går mest hemma ensam. Hennes mamma bestämmer att hon ska flytta tillbaka till Gracetown och bo med sin moster ett tag. Rachel behöver ett jobb och Henrys familjs bokhandel behöver någon som kan jobba där. Rachel återvänder till bokhandeln och träffar Henry igen. Henry kan inte förstå varför hans bästa vän har slutat höra av sig till honom och varför hon nu är så kall och stel när de äntligen träffas igen.

Ord i djupaste blått av Cath Crowley är en romantisk bok om stor kärlek och djup sorg. Allt utspelar sig i en gammal charmig bokhandel.

Utan att spoila slutet vill jag dela med mig av bokens fantastiska slutrader "Det förflutna bär jag med mig, nuet är här. Framtiden är inte kartlagd än och den är föränderlig. Än kan vi föreställa oss den; den breder ut sig framför oss. Full av solsken, mörkblått och mörkret."

Några fina meningar att tänka på för oss alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.