onsdag 17 oktober 2018

Grattis världen! Jag är här nu!

Den som säger det är Athena, huvudkaraktären i Elin Eks (Grynets) nya bok som passar för mellanstadieåldern.

Athena är uppkallade efter den grekiska guden Athena, vishetens och krigets gudinna. Detta tar Athena på stort allvar, hon tycker att hon är mycket smart och måste undervisa sina klasskompisar och människor hon möter om olika viktiga saker. En sådan sak är när hon inser att några av hennes klasskompisar ska åka till Thailand över jullovet och de känner inte till den livsfarliga kubmaneten?!? Athena tar chansen och berättar för alla på ett föräldramöte om kubmaneten.

Athena och hennes kompisar Ronja, Love, Aicha och Yousef har startat RJK, eller Rädda - Jorden - Klubben som den egentligen heter. De startade klubben i femman efter att ha sett en film som handlar om att polarisarna smälter. RJK måste försöka stoppa detta! De sprider information om vad man kan göra för att rädda världen och de hör till och med av sig till kommunen om ett jättesmart medborgarförslag för att bidra till en bättre värld.

När Grattis världen! Jag är här nu! börjar har Athenas mamma precis blivit inlagd på sjukhus eftersom hon mår dåligt i samband med att hon är höggravid. Athena och hennes brorsor Gustav och Rossi måste flytta hem till Biggan och Göran dvs farmor och farfar. Det är katastrof! Biggan och Göran gillar inte sötsaker eller hämtmat och de har bara 3 (!!!!!) TV-kanaler (till på köpet på en gammelTV). Hur ska Athena överleva?

Athena tar ingen skit! Och det tycker hon inte att någon annan heller ska göra. Berättelsen om Athena och hennes kompisar är kul, smart, engagerande och mycket träffsäker. Jag hoppas verkligen att vi får möta detta gäng i fler delar i en hel bokserie!

Härligt att Elin Ek är tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.