onsdag 3 oktober 2018

Isdrottningen

Skogsbingelskolan är ingen vanlig skola, det är en skola för ungdomar som har speciella krafter eller egenskaper. Mårten Melin har skrivit en hel rad med böcker som utspelar sig på eller strax utanför denna skola. Den senaste i raden är alldeles färska Isdrottningen. 

Cina är 13 år, hon har haft konståkning som hobby i många år. Nu känner hon att hon har vuxit ifrån skridskolivet. Hon har tröttnat både på konståkningsdräkten och på att Arvid i skolan kallar henne för isdrottningen. Cina har bestämt sig för att sluta, hon har egentligen redan slutat men vågar bara inte berätta det för mamma. Istället för att gå på konståkningen efter skolan så går Cina ut på promenader i skogen.

Vid en sådan promenad är Cina med om något extremt konstigt. Hon hör plötsligt ett högt svischande ljud, ser en massa kråkor lyfta från träden och känner marken skaka till under sina fötter. Hon ser något blänka mellan träden och när hon går närmare så ser Cina ett rymdskepp (!) som har landat mitt ute i skogen.

Ett rymdskepp?!? Cina undrar om hon drömmer eller har blivit helt galen. En dörr öppnas och en ramp fälls ut från rymdskeppet, Cina närmar sig sakta rymdskeppet...

Mårten Melin har i Isdrottningen skrivit en riktigt spännande superhjälteberättelse för mellanstadieåldern. Med en tjej, Cina, som huvudperson blir hon en riktig superwoman som använder sina krafter mot de som stjäl och mobbar.

Bonus för oss som bor i Skåne är att berättelsen utspelar sig i Lund med en av bokens höjdpunkter på självaste Stortorget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.