torsdag 14 april 2016

Återträff på Skogsbingelskolan

Mårten Melin har skrivit tre böcker som utspelar sig på och kring Skogsbingelskolan, en internatskola för elever med väldigt speciella behov och förmågor. Där går Måns och Felicia som blir katter ibland, Love som är son till Amor och har lite problem med att alla blir kära i honom hela tiden, Adam som är vampyr, Pixi som är mitt emellan liv och död och många, många i fler. I tre böcker har vi fått följa dessa elever och nu har det kommit en seriebok som heter Välkommen till Skogsbingelskolan. Jag gillar verkligen alla tre böckerna om Monsterskolan, men det börjar bli ett tag sedan jag läste dem. Kul då att serieboken dök upp.

Välkommen till Skogsbingelskolan är fristående från böckerna på så sätt att den inte berättar någon av böckernas intrig igen, däremot kände jag att det var bra att jag kände till alla böcker och deras karaktärer för att hänga med i serierna. Jag är ingen van serieläsare och satt ibland och önskade mig en längre sammanhängande text, kanske noveller, av de olika berättelserna. Men det handlar nog mer om min serieovana än något annat.
Jag hoppas att de inbitna Melinläsarna hittar den här serieboken och att de som kanske inte upptäckt Melin än kan få en ingång till att läsa hans böcker i och med den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.