onsdag 20 april 2016

Gladiator av Simon Scarrow

Serien Gladiator, skriven av Simon Scarrow, består av tre böcker, där den första heter Kampen för frihet.

Boken börjar år 71 F Kr, efter ett fruktansvärt slag mellan förrymda slavar, ledda av den legendariske Spartacus och tränade romerska soldater. En officer, Titus Cornelius Pollenius, räddar livet på befälhavaren och blir lovad att alltid få hjälp om han behöver det.

Det går tio år, och Titus har pensionerats och dragit sig tillbaka till sin lantgård, där han lever ett strävsamt liv med sin son, Markus, och sin hustru. Dessvärre har han råkat ut för missväxt och lånat pengar av en fd kollega, som han inte kan betala tillbaka.
Den 10 årige Markus kan inte föreställa sig en annan verklighet än den han lever i, med familjens getter och arbetet på gården. Men den dagen då faderns skulder krävs in ställs hela hans värld på ända, och han vaknar upp i en kärra, tillsammans med sin mamma,  på väg till slavmarknaden, för att säljas som slavar. Detta som ett led i att få ihop pengar för att lösa faderns skulder. Markus enda hopp är att ta sig till Rom och försöka lösa in löftet som fadern fått så många år tidigare.

Olika omständigheter gör så att han hamnar på en Gladiatorskola, och tränas för att bli en av de främsta gladiatorerna. Alltför snart står han inför en strid på liv och död...

Del två heter Gatans lag och del tre heter Spartacus son.

En mycket spännande och välskriven serie som handlar om vänskap, mod och om att aldrig ge upp!


               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.