måndag 22 september 2014

Temadag med Annelund

Något av det roligaste, tyckte jag, under skoltiden var de olika temadagar som anordnades årligen. På tidigare höstkanten brukade vi skjutsas i väg på orientering, runt jultid var det extra mycket pyssel med ljusstöpning, pepparkaksbak och allt annat som hör julen till och på vårkanten blev det utflykter till skogen för att undersöka vad som hände i naturen och leta efter vårtecken.
I onsdags anordnade Annelundskolan en temadag i skogen. För mig innebar det en flashback om hur roligt det är/var med temadagar
och fylldes av lyckorus som höll i sig under dagen.  Dagen bjöd på olika uppdrag som hade med naturen att göra. Det var allt ifrån naturbingo, gissa träd- och svampsorter till frågor som Vad är allemansrätten? 

En av stationerna bjöd på högläsning och jag var med och lyssnande =)! Det var eleverna själva som bestämt vilka aktiviteter som hörde dagen till, och vad underbart att få in högläsning som ett moment! Sagorna som lästes upp var Gittan samt fårskallarna och Gittan och gråvargarna.Eleverna hade tur med vädret, det var blå himmel och det doftade underbart i skogen. 

Det påminde mer om en skön sommardag än om en förmiddag i september. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.