onsdag 24 september 2014

Han kallar sig Esmeralda

Jag har läst Ritta Jacobssons alldeles nya bok Han kallar sig Esmeralda. Jag tycker om Ritta Jacobssons böcker, hon skriver spännande med ett bra driv i språket. Böckerna om Afrodite läses mycket både på mellan- och högstadiet.

Han kallar sig Esmeralda är Magne och Selena huvudpersonerna. De har precis börjat i samma klass första året på gymnasiet. Magnes pappa är död, han bor med sin mamma och tar stort ansvar för sin lillebror. Selena bor med sin mamma och pappa i ett stort hus med pool. När boken börjar har Selena hastigt gjort slut med sin kille Elliot, Selena har också ångest för saker som hände på en fest hemma hos Elliot föregående fredag.

Boken Han kallar sig Esmeralda är Ritta Jacobssons bästa enligt mig. Den är spännande och mycket, mycket otäck och har tyvärr också ett brännande aktuellt tema. Sexuella trakasserier på nätet och nätmobbing är mycket aktuellt just nu med Appen Secret som de flesta tonåringar har, känner till eller känner sig rädda för. I Secret sprids rykten och sexuella trakasserier. Läs mer om Secret här.

Ritta Jacobsson driver handlingen i Han kallar sig Esmeralda ett steg vidare med en otäck pedofilhistoria som går totalt överstyr. Tyvärr finns detta också på nätet och ungdomar måste känna till att dessa män finns och förekommer på chattsidor, facebook och instagram mm för att försöka få kontakt med unga tjejer.

Han kallar sig Esmeralda är en spännande ungdomsbok som vi ska läsa och prata mycket om med ungdomar och i skolan. Boken är för ungdomar i högstadie- och gymnasieåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar