tisdag 2 september 2014

Röda spår

Bortom skogen ruvar hemligheten...

I Katarina Genars nya bok Röda spår möter vi Samuel som precis börjar sitt sommarlov. Trots det känns det inte alls bra för Samuel eftersom hans båda kompisar ska iväg på seglarsemester och han ska vara kvar hemma ensam. Ingen att spela fotboll med på flera veckor. Så trist tycker Samuel. Men när Samuel är på Konsum och handlar hittar han en (mystisk?) lapp, en lapp om ett hus som man kan hyra. Ett konstnärshem från sekelskiftet, står det på lappen, med sjö, skog och fågelkvitter.

Mamma och pappa tycker det låter spännande och pappa kan lika gärna sitta där och skriva på sin dator tycker de. Pappa ringer på huset och hyr det för två sommarveckor och sedan bär det snart av mot huset Lunabo. Pappa och Samuel kör längre och längre ut i skogen, när de börjar närma sig huset som de ska hyra lägger GPS´n av. Om och om igen säger GPS-rösten; vänd om, vänd om, vänd om... Men pappa och Samuel fortsätter och lyckas hitta fram till det ensliga gråa gamla huset mitt ute i skogen.

De får nyckeln av den tystlåtne Karl-Erik som pappa pratat med i telefonen och sedan kan de gå in. Huset bär på hemligheter det märker Samuel ganska snart. Det blir ingen vanlig sommarsemester i det gamla huset och Samuel får vara snart med om ett riktigt sommaräventyr.

Katarina Genar har skrivit flera mycket bra och populära böcker; Pensionat Vidablicks gåta, Den magiska kappan m fl. Röda spår är även den en mycket bra, spännande och mystisk bok som passar för barn i 9-11-årsåldern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.