måndag 14 juni 2021

Sommarlovstips från oss! (Del 2)

 

Bild med två omslag och texten Emmis tips

Snart sommarlov av Katja Tydén 

I den tredje boken om klass FA har det blivit vårtermin och vi får vara med barnen på utflykter, brandutrymningar och det blir så klart också en del kompistrubbel som måste lösas. En perfekt högläsningsbok för de barn som precis själva ska sluta förskoleklass. 


Hokus pokus - Den lilla häxan av Fabian Göranson

Ida passar inte helt in i sin klass och har ingen att leka med när sommaren börjar. Men på väg till stranden med familjen hittar hon en häxhatt som ger henne magiska krafter! Men när skolan börjar igen har klassen fått en ny lärare som inte uppskattar bus eller magi... 

En humoristisk grafisk roman om att hitta sig själv. 


Bild med två omslag och texten Emmas tips


Äntligen semester av Mia Nilsson

Krokodilen Hugo ska äntligen ha semester från sitt arbete som konditor! Förväntningarna är höga när Renen, Vargen, Ugglan och Hugo ger sig ut på camping. Efter en lång biltur med tjafs om vilken musik som ska spelas, fikastopp och kisspauser ankommer vännerna Eldorado. Det ser ut som ett paradis! Men! Hur ska de komma överens om vad de ska hitta på, vem ska få bestämma och hur ska alla bli nöjda? Hög igenkänning och många skratt utlovas!


Kjelle åker till Indien av Kajsa Gordan

Kjelle följer med Bettan (hans matte) på yogakurs i Indien. Det blir ett äventyr för livet! Sverige möter Indien och Indien möter Sverige när Kjelle får härja runt med de Indiska hundarna på stranden, på stan och i en helt ny kultur. Heliga kor på resturangen, ormtjusare och att gå dit han själva vill är inte vad Kjelle är van vid. Han får i sin tur berätta om kopplet, hunddagis och snö! Burr, lika kall som glassen de doppar tassarna i! Om att vara rädd för det okända men att våga och få vänner för livet. Plus för Coronavänlig resa i sommar. Njut!Bild med ett omslag och texten Lenas tips

Spökjägare - Aldrig i livet av Martin Jern

Jag har tidigare skrivit om del två i serien spökjägare, denna text hittar du här: Vänner att dö för.

För Holly och hennes vänner Alva, Oliver och Tommy blir deras uppdrag, som Spökjägare i samhället Vilaholm bara mer och mer utmanande och farligt i del 3,  av Spökjägare.

Femtiofyra barn har försvunnit i Vilaholm, spökena blir alltmer farliga och vännernas jakt på de försvunna barnen alltmer skräckfylld.  Holly och hennes lillebror , som bor hos sin faster, står inför att Socialen vill omplacera dem till ett familjehem, eftersom de inte anses ha det bra hos  fastern.

Om det skulle hända försvinner Hollys enda chans att hitta de försvunna barnen och även sina försvunna föräldrar. Holly rymmer och bor tillfälligt i Alvas garderob! Ingen får veta att hon är där. Samtidigt blir Oliver hemsökt av ett farligt spöke. Hans låtsaskompis har förvandlats till en ondskefull figur, som inte tvekar att försöka ta livet av Oliver. Naturligtvis är Holly den enda som kan rädda Oliver. Men hur skall hon hinna och hur skall hon samtidigt hinna leva ett vanligt liv och gå på skoldiscot med Joakim, som hon är kär i?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.