torsdag 24 juni 2021

Nu bakar vi av Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Bild på fält i sol på kvällen, vindmöllor i bakgrunden.

 Idag var sommarvinden lagom varm och stilla när jag kom till Lackalängaskola där jag jobbar en del av mina dagar. Tänk att det är sommarlov från skolan! Jag städar, avslutar, förbereder för hösten, planerar och tar hand om alla högar som Ninni nämner i sitt inlägg nedan. 

Fälten på bilden ovan finns utanför huset där jag bor. Hemma hos mig har vi tre jätteplantor av rabarber. Dessa plantor verkar vara från urtiden för de bara växer och växer. Bladen är gigantiska, regnskogsblad! Vi har bakat och gjort saft ett par gånger sen i maj. Senast gjorde jag en smaskig kaka ur den nya bakboken Nu bakar vi! Kardemumma, vit choklad och urtidsrabarber blev en god kombo. Kakan kan du säkert göra med alla sommarens bär och frukter som är i säsong. Kanske prova med jordgubbar imorgon när det är midsommar?

Boken har enkla steg-för-steg anvisningar i fina och lugna färger. Det finns hårda och mjuka kakor att välja mellan som Non stop-kakor och blåbärsmums. Innan varje recept kommer ett kort och lättläst faktastycke om en av ingredienserna, här kan man få reda på lite kul som man inte visste innan. i "På tal om rabarben" står det att det är en grönsak, visste du det?

Clara Lidström har skrivit och Annakarin Nyberg har illustrerat. 

Glad midsommar och Glad baksommar!

Bild på bokens omslag med olika kakor, en vas med syren, en paj som det tagits en bit avBild på ett uppslag i boken en paj står framför boken
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.