tisdag 8 juni 2021

Sommarlovstips från oss! (Del 1)

Bild med två omslag och texten Marias tips


Warcross av Marie Lu

Emika Chen är en tonårig hackertjej i desperat behov av pengar. Hon bestämmer sig för att försöka hacka sig in i öppningsceremonin i det internationella Warcross-mästerskapet, och på så sätt kunna tjäna lite pengar. Denna händelse leder till att spelets grundare den världsberömde, Hideo Tanaka letar upp Emika och erbjuder henne att bli insiderspion för honom. Warcross är första delen i en mycket spännande scifi-triller.

 

Välj mig av Christina Lindström

Sommarlovet har varit förfärligt för Silje och när höstterminen i nian börjar är allt förändrat. Det är jobbigt att komma tillbaka till skolan och till klasskompisarna. Silje märker att hon inte längre har så mycket gemensamt med sina gamla kompisar och hon bryr sig inte så mycket. Hon känner sig bara trött och likgiltig ända till hon träffar Alvin.


Bild med ett omslag och texten Susannes tipsBrevet från mig; dikter för unga av Lena Sjöberg

 Detta är en fantastisk och fin diktbok för unga. Det är dikter som handlar om att ta språnget ut i livet, att leva, om blickar, om dottern som vill mammas bästa, ett brev från den som blivit sviken, och om ett ögonblick i någons varma och trygga famn.  

Den är perfekt både att ha med i badpåsen till stranden eller i hängmattan. Läs och njut!


Bild med två omslag och texten Ninnis tipsResebyrån främmande världar av L D Lapinski

Flick är tolv år och har precis flyttat från storstan till ett litet samhälle på landet. En dag när hon utforskar det så hittar hon Resebyrån för främmande världar. Där träffar hon Jonatan som förestår resebyrån. Sättet att resa är ovanligt, istället för flyg, tåg, båt eller bil så reser en med hjälp av resväskor! Resmålen är inte heller de vanliga utan andra världar. Det visar sig att både Jonathan och världarna är i desperat behov av Flicks hjälp!

 

Stora pysselboken - Återbruk av Kreativa Karin Andersson 

I denna bok får du inspiration till massor av pyssel att göra under regniga, eller soliga, dagar! Det mesta hittar du hemma.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.