onsdag 1 mars 2017

Farlig mark av Louis Sachar

Se upp för skogen- och för leran!
Farlig mark
Tamaya och Marshall brukar ha följe hem från skolan dagligen trots att de inte så bra vänner. De bor på samma gata och Tamayas mamma vill inte att hon går ensam.
Marshall har en bråkstake efter som heter Chad och som han gör allt för att undvika. En dag vill Marshall att han och Tamaya ska gå genom skogen på vägen hem, han hävdar att han kan en genväg. Vad Tamaya inte vet är att Chad har utmanat Marshall till slagsmål efter skolan och att det är detta som Marshall försöker undvika. De går in i skogen och den där genvägen som Marshall skulle kunna stämmer inte riktigt. De kommer vilse och helt plötsligt är Chad ikapp dem. Han muckar gräl och Tamaya får panik. Hon slänger en näve lera i ansiktet på Chad och sedan springer hon och Marshall därifrån.
När utslagen börjar dyka upp på hennes händer inser hon att det är något som inte är som det ska. Chad kommer inte skolan dagen efter och samtidigt förvärras utslagen. Vad var det för något i den där leran? Och vad har hänt med Chad?


Farlig mark är en mycket spännande bok, svår att lägga ifrån sig, och som håller en i ett hårt grepp ända fram till slutet!
Den är lämplig från årskurs fyra och uppåt.


Författaren Louis Sachar har även skrivit den populära boken Ett hål om dagen. Den kan du läsa om här. Den har även filmatiserats, och titeln på filmen är Holes. Vill du se filmtrailern? Tryck här. Både boken och filmen har varit mycket omtyckta!

Har vi tur så kanske även Farlig mark blir film?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar