onsdag 21 december 2016

Julkalender Lucka 21 - Nyckeln till Hinsides

Linus, hans tvillingsyster Linnea och deras mamma har hyrt ett hus på landet mitt ute i ingenstans. De ska semestra där och mamman fick hyra huset mot att hon jobbar med att restaurera det. På så sätt får de råd till en riktig långsemester.
 
Huset, som kallas Trakeborg, är ett mycket vackert och speciellt utformat hus, men ganska nedgånget. På plats träffar de husägaren som talar om att golven tyvärr är ganska murkna och att de, under inga omständigheter, får gå upp på andra våningen. Dessutom finns där knappt någon el, bara en generator som håller spisen och kylen igång. Linus, som hade hoppats på att kunna spela en hel del TV-spel under ledigheten blir inte helt glad. Han kan riktigt se de långtråkiga dagarna framför sig komma.
 
 
När Linus har lagt sig i sitt rum första kvällen ligger han och tänker på hela den långa semestern som han har framför sig och funderar över vad han ska ta sig till. Det är då han börjar höra mystiska ljud. Det är något som krafsar och skrapar på natten. Kanske är det inte bara golven som är murkna i huset. Vad döljer sig egentligen i huset Trakeborg?
 
Nyckeln till Hinsides är skriven av Albin och Karin Alvtegen och illustrerad av Alexander Jansson. Den här boken är spännande och fylld med mystik. Det är första delen av en trilogi, så fler böcker är att vänta. Huset Trakeborg bjuder både Linus och läsaren på ett vindlande episkt och magiskt äventyr!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.