söndag 18 december 2016

Julkalender Lucka 18 - Skatten från Miklagård

Skatten från MiklagårdRoberts mamma är arkeolog och de ska tillbringa hela sommaren på en utgrävning, där de tror och hoppas att de har hittat den mytomspunna hövdingen Njåls grav. Enligt sägnen ska Njål ha fått med sig en fantastiskt stor skatt från sitt sista plundringståg i Miklagård, och den har aldrig hittats.
Robert hittar en sinne med runor på och försöker visa sin mamma den, men hon viftar bort honom och säger att den kommer att grävas fram så småningom, allt har sin tid. I utgrävningar är det viktigt att vara metodisk och inte förhasta sig, då blir det rörigt. Robert kan inte släppa tanken på att pinnen är viktig, och återvänder till utgrävningen, och utan att han riktigt vet hur det gått till, så har han plockat upp pinnen, och tagit med den hem.
Nu börjar Robert drömma om en vikingapojke, Ulv, och han vill att Robert ska lösa en gåta om en viktig hemlighet som han vaktar. Den enda ledtråd Robert har, är runpinnen. Det visar sig att hemligheten är farlig och att Robert inte är den enda som är på jakt efter den....

"Skatten från Miklagård" är skriven av Tom Egeland och är den andra boken om Robert. Den första heter "Katakombens hemlighet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar