tisdag 20 december 2016

Julkalender Lucka 20- Olyckornas tid

"Vi höjer glasen för olyckornas tid för den underjordiska strömmen där själarna sjunker för blåmärken, hemligheter, minnen och spöken i ännu en skål för flodens väg."

Det händer vid samma tid varje år- skrubbsår, brutna ben, skärsår och stygn, lungor som fylls av vatten och plötsliga dödsfall. Så länge sjuttonåriga Cara kan minnas har oktober varit en tid då alla olyckliga saker som kan hända sker för henne, systern Alice och styvbrodern Sam(som Cara börjar få mer än systerliga känslor för). Alla vassa föremål göms undan, ingen använder spisen eller vattenkokaren och de tar den säkraste vägen till skolan. Tragedierna förföljer dem, men ingen vill tala högt om det. Och varje hemlighet är en möjlig olycka. Men det här året börjar Cara ställa frågor. Vem är Elsie, flickan som kan skymtas på alla fotografier ifrån semestrar och familjeträffar? Hon går i Caras parallellklass men när Cara börjar ställa frågor så försvinner Elsie, och ingen i skolan verkar kännas vid henne. Lärare rynkar förbryllat på pannan och säger; Elsie? Hmm, jo hon var kanske här igår? 
Var har hon tagit vägen? Och vem är hon?

Olyckornas tid är en underbar sträckläsningsbok som inte släpper läsaren en sekund! Det är en perfekt blandning mellan fantasi och verklighet och den innehåller mycket bra miljöbeskrivningar. Det är författarinnan Moïra Fowley-Doyles debutbok. Hon är fransk- irländsk och bor i Dublin.

Har du inte bestämt dig för någon bok att läsa under jullovet så välj denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar