lördag 3 december 2016

Julkalender Lucka 3 - Let it snow

Let it snow är en, på svenska, alldeles nyutkommen julbok för ungdomar.  Den har ett härligt, juligt och glittrigt omslag och boken innehåller tre noveller skrivna av tre olika författare.

De tre novellerna hänger ihop eftersom de alla utspelar sig i och runt den amerikanska småstaden Gracetown. Det är julafton och den värsta snöstormen någonsin har drabbat området. Ett tåg tvingas stanna och kan inte komma vidare. Med på tåget finns 17-åriga Jubilee som är huvudpersonen i den första novellen. Hon skulle ta tåget för att fira jul med sin mormor och morfar men blir alltså fast i Gracetown.

I den andra novellen möter vi Tobin och hans kompisar som blir påverkade av att alla tågets passagerare strömmar in i Gracetown.

Den sista novellens huvudperson är Addie som är förkrossad eftersom hon tror att hennes pojkvän har gjort slut. Även här spelar det försenade tåget en roll.

Personerna från de olika novellerna går skickligt in och ut ur de olika berättelserna. Allt medan det fortsätter att snöa och julstämningen så småningom infinner sig i ett översnöat Gracetown.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.