torsdag 15 oktober 2020

Två böcker om känslor

Känslor. Något som alla kan ha svårt att sätta fingret på. Därför är det så bra att det kommit ut flera böcker för barn om just detta knöliga ämne. I detta inlägg tänkte jag lyfta upp två böcker som passar till de lite yngre barnen.

Reyhaneh Ahangaran är legitimerad psykolog och gav ut boken Allt som händer inuti 2019 som riktar sig till barn i mellanstadiet. Nu har hon också skrivit en bok som just känslor för lite yngre barn. Känsloboken - För dig som går på lågstadiet hjälper barn att sätta ord på sina känslor inför situationer så som första övernattningen hos en kompis eller att våga räcka upp handen i klassen. Men den tar också upp sådant som kan vara riktigt jobbigt, så som dåliga hemligheter och hur man kan göra då. 

Allt om känslor skriven av Felicity Brooks och Frankie Allen hjälper ännu yngre barn att sätta ord på sina känslor genom bilder och färgkodning. I boken får barnen fundera på hur de själva skulle känna i olika situationer och att ibland kan man ha flera känslor samtidigt. Exempelvis att man kan vara irriterad på och samtidigt gilla en kompis. Dessutom får barnen lära sig de två viktigaste sakerna när något känns jobbigt: att berätta för någon om hur de känner sig och att vara snälla mot sig själva. Jag gillar att den är så interaktiv och den fick fint betyg av en av lärarna som använde den i en av förskoleklasserna under våren. Känsloboken - För dig som går på lågstadietAllt om känslor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.