måndag 19 oktober 2020

Litteralund på turné

 I fredags kunde alla femteklassare i Kävlinge kommun ta del av en digital författarträff med Ingela Korsell, som en del av Litteralund på turné.Hon pratade både om Paxböckerna och sina böcker ”Väsenologi” och ”Mer väsenologi”. Hon berättade att hon, Åsa och Henrik, som illustrerat Pax, egentligen är väldigt mörkrädda och att hon inte tror på spöken själv. Hennes favoritväsen är dödsväsen såsom mylingen och gastar, och när de skulle illustrera Pax så berättade Ingela att de valde att uppgradera sina väsen till ”Väsen 2.0”.  De bilder som finns på väsen är oftast inte särskilt skräckinjagande, och målet var att skrämmas ordentligt. Det tycker jag de lyckats bra med!

Två bilder av Näcken, en traditionell och så Henriks version


Ingela avslutade en faktaspäckad stund med att högläsa ur ”Mer väsenologi” om gastar. Jag har läst just den berättelsen, men fick ändå rysningar när Ingela läste. Högläsning gör det på något sätt lite läskigare än när en läser själv...

Ingela sitter i en fåtölj och läser högt


Jag hoppas och tror att eleverna uppskattade detta lika mycket som jag. Fysiska träffar har många fördelar, men det här var en väldigt bra lösning i den situation som råder!

I Sydsvenskan kan du läsa mer  om du klickar på länken, Sydsvenskan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.