fredag 8 mars 2019

8 mars - Woman´s day

Idag är det Internationella kvinnodagen som uppmärksammas i Sverige och i många andra länder. I går pratade jag om kvinnodagen i de femmor jag träffade då. Jag hade med mig böckerna "Godnattsagor för rebelltjejer" I böckerna kan man läsa om olika fantastiska tjejer och kvinnor som på många olika sätt gjort avtryck i historien. I korta stycken presenteras kvinnor som Malala, Serena Williams, Michelle Obama på ett mycket trevligt och lättsamt sätt.

Det har kommit ut två delar av Rebelltjejer och dessa böcker är perfekta att läsa ur idag!

Lena och Christina har skrivit om böckerna tidigare här på Biblioteksbubbel.

Böckerna som jag hade med mig igår till klasserna lånades ut till elever i femman som direkt började läsa om dessa fantastiska tjejer.

Det som är riktigt bra är att det precis har kommit ut en motsvarande bok med berättelser om killar "Sagor för pojkar som vågar vara annorlunda : sanna berättelser om fantastiska pojkar som förändrat världen utan att döda drakar" Här kan man på samma sätt som i Rebelltjejer läsa om många fantastiska killar och bra saker de gjort. Bl a kan du läsa om Lionel Messi, Stephen Hawking, Bill Gates och Nelson Mandela i denna bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.