torsdag 3 januari 2019

Stjärnklart

Gott nytt år!
Jag startade det nya året med att läsa en riktigt bra, spännande och rejält obehaglig dystopi!

https://www.adlibris.com/storkund/search?phrase=stj%C3%A4rnklart&sort=relevance&sortOrder=descDet är slutet av juli och svensk högsommar. De flesta människor har fortfarande semester och är iväg eller njuter av lata lediga dagar hemma. Kanske är det därför man inte ser de små förändringarna som sker eller upptäcker hotet som närmar sig.

På företaget som reparerar mobiler som inte längre fungerar ser man en plötslig ökning av telefoner med ett okänt problem. På bara någon vecka börjar alltfler telefoner "damma igen" och sluta att fungera.
Det blir strömavbrott i de stora städerna, inte bara en gång utan flera gånger.
Ett Norwegianplan som lyft från Gatwick/London och är på väg mot Stockholm får problem. Först är det internet som inte fungerar ombord, sedan är det belysningen och plötsligt fungerar inte utrustningen i cockpit. Piloterna tar beslut om att göra en manuell nödlandning.
Kortläsarna i affärer och på caféer börjar strula. Ibland kommer de igång igen efter omstart men ibland inte. Då blir det problem eftersom folk är så dåliga på att ha med sig kontanter nu för tiden
.
Johan arbetar på mobiltelefonföretaget Ramses. De brukar ha lagom mycket att göra men så plötsligt mitt i sommaren denna regniga sommar lämnas det in onormalt många mobiler som inte funkar.
Filip Stenviks stora intresse är odling på sommarhuset i Bohuslän. Han är också en prepper, han är förberedd om katastrofen skulle komma. För att få in pengar arbetar han på ett café i Stockholm.
Peter Regnhell är polis. Han tycker att det daltas för mycket med brottslingar och han brukar göra saker på sitt eget sätt när ingen annan ser.
Magnus Svensson, bor med sin familj i en villaförort utanför Varberg. Hans Volvo har fått något fel på elsystemet och han måste pendla med tåg och buss till Volvo/Torslanda där han jobbar.
Anna Ljungberg forskar på virus. Hon utvecklar ett program för att kunna identifiera smittovägar hos olika virustyper.
De olika personernas liv sammanflätas när katastrofen kommer och är ett faktum. Ingen klarar sig ensam i katastrofens Sverige!


Stjärnklart är skriven av Lars Wilderäng. Det är första delen i en serie som fortsätts av Stjärnfall och Stjärndamm. Dessa böcker passar för lite äldre tonåringarna och för vuxna.1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.