måndag 7 januari 2019

Svarta Madam

Efter att ha läst den här boken är du kanske inte så sugen på att leka "Svarta Madam" igen, om du nu någonsin gjort det.  "Svarta Madam" är den senaste i raden av flera böcker med spök/rysar tema av Eva Christina Johansson.
 Juni, Stella och Fanny är kompisar, det är sommarlov och de fikar allt som oftast på ortens lilla museum. Junis pappa jobbar där och fikan är gratis. På museet finns två historiska miljöer uppbyggda, en av dem är "Svarta Madams handelsbod", uppkallad efter en sträng svartklädd dam, som tittar ner på dem med kalla ögon ifrån ett foto på väggen.
Kompisarna leker "Svarta Madam" , viskar i spegeln "Vem är rädd för Svarta Madam"? Kort efter ramlar Stella på några glaskulor som plötsligt ligger på golvet. En svag doft av gamla otvättade kläder känns ,  och ett lågt, nästan omärkligt skratt hörs.
Juni upptäcker också att fotot på Svarta Madam förändrats, hennes ögon är som istappar och hennes mungipor har vinklats uppåt i ett elakt leende.
Det är bara början på en lång rad olyckor, som alla drabbar Stella. Den allvarligaste är att hon blir utknuffad framför en bil och hamnar på sjukhus. Finns Svarta Madam verkligen och varför är hon ute efter Stella?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.