måndag 14 januari 2019

På plats i tidenHegas bokförlag har nyligen gett ut två riktigt spännande historiska berättelser. Det är böckerna om Vide i Lund och om Lin vid muren. Båda är skrivna av Åsa Storck. Vide i Lund utspelar sig i Lund på 1100-talet när Lunds ståtliga domkyrka byggs. Vides pappa är stenhuggare och är med och bygger. Vide träffar på Ylva som är hemlös och han gömmer henne i domkyrkans krypta.

I boken Lin vid muren förflyttas vi till Kina på 1500-talet. Både Lin och hennes pappa arbetar med det tunga arbetet att bygga på den långa muren som sträcker sig flera hundra mil genom Kina - den kinesiska muren. Det är ett fruktansvärt tungt arbete att med en liten skottkärra släpa fram stenar till muren. Pappa och Lin hjälps åt men Lin är rädd att hennes pappa inte ska orka så mycket längre. Lins pappa har lärt henne att skriva lite, det är inte många som förstår tecken på denna tiden. Jag lärde mig en hel del om kinesiska muren som jag inte kunde förut när jag läste denna boken

Båda böckerna är lärorika, lättlästa och mycket spännande. Hoppas att Hegas släpper fler böcker i denna serien "På plats i tiden"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.