tisdag 29 januari 2019

Armstrong, första musen på månen

För mig är det väldigt viktigt att bilderna i en bok tilltalar mig. Jag kan aktivt välja bort böcker för att bilderna eller omslaget inte tilltalar mig och det kan vara ett bekymmer, risken är ju att jag missar en himla bra bok för att omslaget eller bilderna inte faller mig i smaken. I jobbet måste jag se bortom bilderna när jag köper in böcker, även om det är kämpigt. Tack och lov för att mina kollegor berättar och tipsar om bra böcker så att jag kan köpa in dem för berättelsens skull även om jag inte gillar bilderna!

En bok med ljuvliga bilder med många detaljer är "Armstrong, den första musen på månen" av Torben Kuhlmann. Jag tappade nästan tråden i berättelsen för att jag blev så bedårad av Armstrong och hans kompisar, och miljöerna!
Boken handlar om en mus som heter Armstrong. Han försöker övertala sina vänner att månen inte är en ost, utan av sten. Det vill ingen mus höra! Klart månen är gjord av ost! Hur ska han lyckas överbevisa dem?  Det visar sig att han får hjälp av en gammal, klok mus på Smithsonian och han bestämmer sig för att han ska bygga sig en månraket, vilket inte är helt enkelt när man är en mus. Han får kämpa och tänka om, men till slut så funkar det!

Hoppas, hoppas att eleverna också gillar den!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.