onsdag 10 maj 2017

Leva med ADHD

Viktor Frisk, superbloggare och artist, har skrivit en lättillgänglig bok om sitt liv med ADHD, "Min superkraft, så har jag lärt mig älska min struliga ADHD".

Min superkraft! : så har jag lärt mig älska min struliga adhdHan börjar från början, redan när han började skolan så hade han "myror i brallan" och hade svårt att koncentrera sig några längre stunder. Förväntan inför att börja skolan förbyttes snart i en uppgivenhet och en känsla att inte räcka till.
Han var en udda figur, med egen klädstil och som kunde vräka ur sig vad som helst, när som helst, bara för att sedan ångra sig, när han märkte att den han pratade med blev sårad, och som dessutom inte kunde sitta still. Ingen ville vara kompis med en sån.
Men mormor Berit fanns alltid där, hon blev aldrig arg som alla andra i hans omgivning.
Bloggen blev hans räddning, han var väldigt intresserad av mode, så han hade mormor Berit till att fota honom, och så la han upp bilderna. Till hans förvåning så gillade andra hans bilder, och på den vägen är det.
Viktor menar att utan sin ADHD hade han aldrig gjort det han har gjort, kommit så långt som han gjort, inga projekt är omöjliga!

Boken innehåller många bilder från Viktors egna fotalbum, citat från familjen samt fakta och myter om ADHD. Det finns också två avsnitt med intervjuer av Viktors läkare om diagnosen i allmänhet.

Det är en ganska lättläst bok, med en allvarlig och personlig ton. Viktor berättar uppriktigt om sina problem, och hur hans liv med ADHD har sett ut. Han är tydlig med att det som funkat för honom kanske inte funkar på andra med samma diagnos.
Det här är boken som Viktor själv hade velat läsa när han var liten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar