tisdag 10 november 2015

Kura gryning

Den här veckan kurar vi gryning på Lackalänga och Ljungen - och flera av de andra skolorna i kommunen  också. Jag har inte haft Kura gryning tidigare, men tyckte att det var hög tid att införa denna mysiga tradition. Jag kör måndag, tisdag, torsdag på Ljungen och onsdag, fredag på Lackalänga. Igår kom det 30 barn som satt hopkurade i soffan och på golvet och vi läste ur Maria Parrs bok Våffelhjärtat. Det var den bok som var utvald till Nordisk biblioteksvecka i år. Idag läste jag ur Petter Lidbecks Världens elakaste fröken och sist väntar ett stycke ur Astrid Lindgrens Ronja rövardotter som är en favorit för mig. Temat för årets biblioteksvecka är vänskap.


Idag kom det ungefär 90 barn till biblioteket på Ljungenskolan. Jag hade flyttat hyllor och möblerat om lite med soffor och mattor och barnen satt på all ledig golvyta i biblioteket. Prick klockan 8 satte jag igång och det var verkligen mysigt och jag tror nästan alla klasser - i alla fall alla årskurser - var representerade.

Jag fick frågan om jag kommer köra detta varje dag från och med nu, men tyvärr tar det lite för mycket tid att fixa och planera. Däremot blev jag sugen på att göra nåt liknande igen nån gång i februari när det börjar kännas lite segt och tröttsamt med vintern.

HÄR kan ni läsa mer om Nordisk biblioteksvecka och Kura gryning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.