tisdag 10 november 2015

Jesus och jag

Jesus och jag heter Petter Lidbecks senaste bok för mellanstadieåldern.

Petter Lidbeck har förut skrivit om svåra saker för barn och ungdomar: T ex Den magiska kepsen där Mostafa är klassens sämsta elev, Flickan utan minne där en bilolycka händer och en flicka blir föräldralös, Världens elakaste fröken där en fröken mobbar några av sina elever, Den döde sonen där en kille blir mördad  och En dag i prinsessan Victorias liv som handlar om Victoria som är ett annorlunda barn.


Jesus och jag handlar om Farrah, en syrisk flicka som bor tillsammans med sin mamma. Mamma jobbar som tolk, de har inte speciellt mycket pengar och Farrah kan inte få så mycket kläder som hon gärna skulle vilja ha. Farrah blir också ordentligt mobbad i skolan, värst är klasskompisarna Svea och Nadine. På eftermiddagarna är Farrah ensam och brukar då hänga lite hos Adam, en speciell man som drar runt i stan och samlar på skräp.

Jesus och jag handlar om hur hopplöst allt kan kännas men också att saker och ting faktiskt kan förändras och bli lite bättre. Boken handlar också om att våga stå upp för det man tror på och om hur man är en bra kompis.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar