tisdag 10 november 2015

Gudomliga äventyr!

Rick Riordan har lyckats med konststycket att förena nytta med nöje på ett föredömligt och äventyrligt vis! I hans serie om fem böcker om halvguden Percy Jackson får vi stifta bekantskap med de grekiska gudarna och deras olika personligheter likväl som läsaren får lära känna Percy och hans vänner i Halvblodslägret, en skyddad plats för halvgudar.

Född till hjälte

I Ricks nästa serie, Olympens hjältar, också den om fem böcker, träffar läsaren en annan halvgud Jason Grace. Det spännande med Jason är att han är son till en romersk gud, så i denna serien får läsaren möta den romerska gudavärlden. De romerska gudarna är i princip samma som de grekiska gudarna , fast mer krigiska och med nya namn som passade romariket bättre. Även de romerska halvgudarna har en fredad plats, nämligen Jupiterlägret.

Den försvunne hjälten

Nu har Rick bestämt sig för att föra äventyret vidare till de egyptiska gudarna! Syskonen Carter och Sadie Krane har växt upp på skilda håll, Carter med deras pappa, som är arkeolog med det forntida Egypten som specialitet, och Sadie hos deras morföräldrar i London. De träffas två gånger om året, och denna gången slutar träffen i explosioner och kaos. Deras far lyckas frige fem Egyptiska gudar, och nu är det upp till Carter och Sadie att ta hand om konsekvenserna och rädda världen....

Den röda pyramiden

Trevlig läsning!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar