torsdag 4 februari 2021

Försvunnen i New York


Jag har nu läst båda de första delarna i Camilla Lagerqvists nya serie Amerikaäventyret. Ninni har tidigare skrivit om första delen Flykten till Amerika.

Andra delen heter Försvunnen i New York. Den stora båten har lagt till i New York. Ingrid, Hugo och Axel vet inte riktigt vad som väntar dem i den stora staden. De skiljs abrupt åt vid ankomsten och sedan väntar ett mycket spännande äventyr. 

För Ingrids del blir det förfärligt! Hon hamnar som arbetare på ett tvätteri där alla unga flickor låses in och tvingas jobba under slavliknande förhållande. Hur ska hon nu kunna hitta sin syster Hedvig? Hon kommer inte ens ut från tvätteriet.

Hugo blir hämtad av sin rika och snälla moster och får komma och bo i hennes fina och lyxiga hus. Vilken tur han har! Hugo gilla bara inte mosterns betjänt Blasco, det är något skumt med honom. Hugo undrar också hur Moster Milda har kunnat bli så rik?

Axel vill bara träffa Ingrid igen, han tänker på henne hela tiden. Men hur hittar man en person i myllret av tusentals människor i New York?

De tre ungdomarnas öden vävs samman och det är en mycket spännande och välskriven historia för mellanstadieåldern! Man kan riktigt se platser, känna doft och känslor via Lagerqvists skickliga berättande och beskrivande text. Så bra! Böckerna kan med fördel högläsas!

Jag har läst och tyckt om alla Camilla Lagerqvists böcker. Serien Svarta rosorna är så spännande och läses mycket bland mina elever (kanske för att jag tipsar mycket om dem). Nu har jag fått två nya favoriter bland Lagerqvists böcker nämligen Flykten till Amerika och Försvunnen i New York

Under våren -21 kommer de två avslutande delarna i serien, Gömd på Manhattan och Barnhemmet i Brooklyn. Jag har redan lagt in en förhandsbeställning på dessa böcker och kommer att läsa dem så fort de kommer. Vilka nya äventyr kommer att drabba Hugo, Ingrid och Axel i det stora landet i väst?

Läs serien Amerikaäventyret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.