måndag 15 februari 2021

Snigeln och valen av Julia Donaldson

 

En författarinna som jag verkligen gillar och som skriver för de yngre barnen är Julia Donaldson. Hennes bilderböcker är skrivna på rim, som jag inte varit särskilt förtjust i innan dess att min väg korsades av just Donaldson, och hon gör det både bra och roligt.
Snigeln och valen handlar om en en liten snigel som vill se världen. Hon är trött på att sitta på sin sten tillsammans med andra sniglar och titta ut över havet. Hon vill inte bara längre se på havet- hon vill ut på det. Hon får lift med en val och vilket äventyr de två sedan är med om! 

Boken är fantastiskt fint och charmigt illustrerad av Axel Scheffler. Han har illustrerat flera böcker av Julia Donaldson(bland annat Gruffalon och på Rymmen i rymden) och de två tillsammans blir något extra. 
Snigeln och valen är översatt till svenska av allas vår Lennart Hellsing. Till min stora glädje så upptäckte jag i går på SVT Play att Snigeln och valen finns som en animerad kortfilm och den är riktigt fint gjord. Den går att se även på SVT Barn och den är ca en halvtimme lång. Filmen går att se fram till 15 mars(2021).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.