torsdag 25 februari 2021

Slutstation av Mia Öström

 

Iris mamma har träffat en ny man. Han heter Leif, men Iris kallar honom Skägget. Han har skägg och hon gillar varken honom eller hans namn och då passar Skägget bra. 
Hennes mammas skratt låter annorlunda än innan Skägget kom in i bilden och Iris retar sig. Var har den tuffa mamman tagit vägen? Hon som åkte till ett annat land för att bli gravid på egen hand. Inte har hon behövt någon man tidigare. Kan inte mamma se att Skägget bara är ett tomt skal bakom det där lurviga? 
Iris tvingas att spendera sommarlovet tillsammans med sin mamma och Skägget i Bergvik, en liten ort i skogen bestående av tio hus, en affär som egentligen mer är en kiosk och ett gammalt övergivet stationshus. Längs med huset löper gammal räls som är nästan helt täckt av ogräs. 
Skägget har köpt stationshuset och har en romantisk dröm om att renovera det och att jaga i skogarna runt omkring. 
Hur ska Iris överleva mitt ut i ingenstans?
Det Iris ännu inte vet är under andra världskriget bodde det en flicka i huset som hette Maria. Hon har en historia att berätta och en dag får Iris ett meddelande från en annan tid. 
Vad bär huset på hemlighet? Och vem var Maria?

Hon har gjort det igen! 
Mia Öström har en förmåga att trolla med orden och språket och som läsare går det inte annat än att uppslukas. 
Boken är lämplig från ca 10 år och uppåt. 
Det har bloggats om några av Mia Öströms tidigare böcker här på Bubbel, och vill du läsa inläggen så kan du göra det genom att klicka här nedan på etiketten Mia Öström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.