fredag 26 februari 2021

De vackraste idioterna i världen

Marits mamma är feminist, hon pratar ofta om orättvisor och jämställdhet vid middagsbordet. Marit tycker det är viktigt och intressant det hon säger men ibland blir hon bara för mycket!

Marit märker att även pappa blir irriterad ibland på mamma, på grund av allt hennes feministsnack. Bara han inte flyttar iväg igen som han gjorde när Marit var liten! Marit känner sig riktigt orolig för det!

Sedan är det allt med Frank, han stör Marit! Han är så söt, smart och kul att messa med men Marit får bara inte bli kär i honom. Inte efter allt som Frank gjort mot Niki och alla andra tjejer han har haft. Det går bara inte, hon måste bara sluta ha kontakt med honom.

Mitt i allt ska de hålla tal i skolan på SO´n. Marit får en så bra ide, men vågar hon verkligen genomföra den? Vad ska läraren och de andra i klassen tycka?

Eggert skriver med ett bra och närvarande språk. Det är mycket välskrivet och också ett språk som jag tror tilltalar ungdomar. En av bokens bästa meningar är, enligt mig"Orkar inte med blickar som studsar runt och gör märken efter sig."

Anette Eggerts nya ungdomsroman De vackraste idioterna i världen är mycket bra! Många ungdomar kommer att känna igen sig i känslorna, i oron, i strulen, festerna och i förälskelsen. Varför inte läsa boken högt i en högstadieklass?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.