tisdag 26 januari 2021

Enhörningar så långt ögat kan se ✨

Enhörningar. Dessa magiska varelser som alltid fascinerar och förundrar oss människor oavsett ålder.
Under hösten fick jag flera frågor om böcker om just denna magnifika varelse men upptäckte ganska snart jag det inte fanns så många här på Skönadal. Så jag beställde in en hel drös böcker om just enhörningar! Allt ifrån hur man hittar dem till hur man gör enhörningstårtor. 

Ett bord med böcker om enhörningarBild på en flygande enhörning
En av böckerna fångade mig lite extra och det var Enhörningarnas hemliga liv av Temisa Seraphini där Sophie Robin ritat illustrationerna. I denna faktabok får vi lära oss en massa olika saker om enhörningar. Vilka krafter de har, vart de finns och deras historia. Visste ni till exempel att det finns tre olika sorters horn och att den minsta arten av enhörning är den bevingade enhörningen?  Dessutom får vi läsa om hur vi kan hitta och skydda dem! En vacker faktabok som alla enhörningsfantaster kommer gilla. 
En hand om håller upp en bok

En annan bok jag vill tipsa om är en som faktiskt redan fanns på biblioteket. Enhörningen Aurora är en seriebok skriven av Hedvig Häggman-Sund som passar för lite yngre barn. Aurora och de andra enhörningarna ska hålla en tävling i vem som kan framkalla den finaste magistrålen. De skapar vackra strålar men de flesta tycker att Auroras är finast. Eller nja, nästan alla. Sylvia blir avundsjuk och börjar säga till deras kompisar att Aurora förtrollade hennes magistråle så hon skulle förlora. Så klart blir de andra arga även fast Aurora säger att hon inte allt gjort det. Hon rymmer ut i skogen, men snart händer något som gör att hon måste återvända. En berättelse om vänskap och om sanningen alltid är det bästa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.