måndag 30 mars 2020

Global Vote 2020

Eleverna på Skönadalskolans mellanstadium fick under torsdagen och fredagen förra veckan delta i Global Vote, ett projekt där barn från hela världen får rösta på olika människor som kämpar för barns rättigheter. I år var röstningen extra svår då det var åtta kandidater att välja mellan! Men det var för att eleverna skulle rösta på årtiondets barnrättskämpe.Innan valet hade eleverna fått information om kandidaterna och enligt lärarna blev det många spännande samtal om demokrati och barns rättigheter runt om i världen. Dessutom fick årskurs fyra besök av Frida Svensson som tävlat i rodd 2004 i OS. Det blev en hel del autografer skrivna den dagen.

När det väl var dags att rösta fick eleverna komma in klassvis och när de ropades upp fick var och en gå in bakom ett riktigt valbås. Samtidigt som de fick sina valsedlar fick de dessutom ett kryss på handen för att det skulle synas att de gjort sin röst hörd.

Vinnaren på Skönadalskolan blev till slut Rachel Lloyd som jobbar med att hjälpa barn i USA som utnyttjas i kommersiell sexhandel. Om du vill läsa mer om henne eller de andra kandidaterna finns mer information här: https://worldschildrensprize.org/candidatesInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.