tisdag 10 mars 2020

Pärlfiskaren - legenden om ögonstenen

https://www.adlibris.com/se/bok/parlfiskaren-9789178037827Miranda är pärlfiskare. Hon har lärt sig allt hon kan av sin far som var en stor pärlfiskare. Nu är pappa borta och Miranda har blivit den allra bästa pärlfiskaren trots att hon bara har en arm. En roshaj tog den andra armen. En dag träffas Miranda och Syrsa. Syrsa är inte alls så duktig på att fiska pärlor men hon har en annan (hemlig) förmåga som är bra för Miranda när de fiskar ihop. Tillsammans får de upp fantastiskt många och vackra pärlor som de sedan säljer och får bra betalt för.


Miranda har hört talas om ögonstenen, den största och vackraste pärlan av alla. Myten om ögonstenen är att om man finner den så går alla ens önskningar i uppfyllelse och man blir lycklig för evigt. Kan man verkligen bli lycklig för alltid? Många har försökt att hitta stenen men de flesta har försvunnit på vägen. Miranda bestämmer sig ändå för att hon och Syrsa ska hitta ögonstenen och de ger sig iväg tillsammans.


Det blir dock en mycket farofylld jakt bland hajar och andra fiskare som också vill hitta ögonstenen.


Pärlfiskaren är en fantastisk berättelse för alla men kanske främst för 8-10-åringar. Boken passar utmärkt som högläsningsbok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.