tisdag 3 mars 2020

Stargazing

En av mina favoritsaker att göra på bibliotek är att leta bland serieböckerna efter något nytt och spännande. Det kan vara någon av er som kanske känner igen namnet Jen Wang, eller kanske hennes bok The prince and the dressmaker som blev relativt populär när den kom ut 2018.
Personligen blev jag oerhört förtjust av hennes illustrationer och berättelser så hon blev snabbt en av mina favoriter i min egen bokhylla.

Förra året kom hennes bok Stargazing som är en serieroman för barn och unga. Boken handlar om vänskapen mellan Christine och Moon som är så olika som två personer kan vara. Christine är lugn och ordentlig medan Moon är impulsiv och självsäker. Allt börjar med att Moon och hennes mamma får flytta in i ett extra hus på familjens tomt, vilket Christine inte är helt nöjd med då Moon har ett rykte om sig att vara våldsam. Trots alla rykten blir de två nära vänner och tillsammans bestämmer de sig för att framföra ett k-pop* nummer på skolans talangshow. Men vägen dit är inte helt enkel.Boken är indelad i tio kapitel (trots att det är en serieroman) och utöver den fina beskrivningen av tjejernas vänskap berörs ämnen som utsatthet, sjukdom och familj. Vissa delar av berättelsen är baserade på författarens egna barndom, vilka det är tänker jag inte avslöja utan det för du läsa boken för att få reda på.


* K-pop = Koreansk pop

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.